En tur til toppen af Cypern…

Så blev det februar og tid til en udflugt til Trodos! For dem som ikke ved hvad Trodos er, så er det Cyperns svar på et bjerg (http://en.wikipedia.org/wiki/Troodos_Mountains) – dog noget højere end Danmarks svar på et bjerg (Himmelbjerget).

Efter 10 mdr. er det næsten på sin plads, at køre hele turen op til toppen, indtil nu har vi kun været ved Kaledonien vandfaldet – som er 10km fra toppen. (http://suite101.com/article/the-kaledonia-waterfalls-a169149).

Hvorfor så lige vælge februar… jo, fordi vi gerne ville op og se sneen. Her i Paphos by bliver det ikke så koldt, så hvis det skulle ske, at der faldt sne (som rent faktisk var tilfældet først i januar), ville det ikke blive liggende!

Vi blev dog lidt skuffede, for ved første stop var det ikke meget sne i sigte – så efter lidt frokost, en tur på legeplads og kiggen rundt, så kørte vi lidt videre for at se, om der ikke skulle dukke mere sne op!

Morten   Mikkeline & Lotte   Mikkeline plays with her dad  Mikkeline  Playing  Slide  Mary goes round

Det gjorde der heldigvis, så vi hoppede ud af bilen og legede lidt i sneen – da vi begyndte at blive kolde fortsatte vi så op til Olympus (http://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Olympus_(Cyprus)), hvor der lå endnu mere sne, dog ikke som vi kender det i Danmark. Vi valgte dog ikke at gøre endnu et stop, da morten og jeg efterhånden havde fået kolde tær samt vi havde allerede afmonteret Mikkelines påklædning.
10. feb 2013  snow buddies   snow girl   Morten  up top Mountain climber

Mikkeline nød sneen, især at glide i den, så næste gang må vi hellere køre helt til tops med det samme og medbringe en kælk!

goat on the road     scenery

På turen ned igen, stødte vi blandt andet på en gedeflok, hvilket efterhånden føltes så normalt, at man undre sig, hvis det ikke sker på en tur i bjergene. Men kom også forbi en vindmøllepark, og ved nærmere eftersyn viste det sig, at være Vestas-møller, så føler man sig pludselig ikke så langt hjemmefra;)

windmills   Vestas       

/Lotte

Har du spørgsmål eller kommentarer er der kun en løsning. Skriv dit spørgsmål eller din kommentar herunder

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...