Afbudsrejser til Cypern

At bestille en afbudsrejse til Cypern er en helt og aldeles fantastisk idé. På Cypern er du garanteret godt vejr og samtidigt har du let adgang til alt det, som typisk er en del af en god ferie. Uanset om du er til sol, strand og vand, fest og farver til den lyse morgen eller er interesseret i historie og kultur, finder du det hele på Cypern. Formodentlig leder du efter en blanding af disse, og da Cypern ikke er et særligt stort land, er du altid tæt på alle tre.

I tabellen herunder kan du læse mere om de forskellige rejseselskaber, som tilbyder afbudsrejser til Cypern, hvilke destinationer, de tilbyder afbudsrejser til. Du kan også finde afbudsrejser til Nordcypern.
Længere nede kan du læse lidt mere om de forskellige destinationer og læse 5 rigtigt gode grunde til at bestille en afbudsrejse til Cypern.

Her kan du bestille din afbudsrejse til Cypern

RejseselskabDestination(er)Noter
Århus CharterPaphosSe afbudsrejser hos Århus CharterÅrhus Charters sæson for afbudsrejser til Cypern starter først omkring midten af april.
Du kan dog altid finde afbudsrejser til andre destinationer her.
TravelbirdSe rejser hos Travelbird herTravelbird har udover afbudsrejser til Cypern også masser af tilbud på rejser til andre lækre, solrige destinationer.
Afbudsrejser Cypern - Strandudsigt

Afbudsrejser til Cypern kan give dig denne udsigt med masser af sol, dejligt vand og lækre strande

Før du booker – læs om forskellene på destinationerne

Der vil selvfølgelig altid være forskelle på dine muligheder på de forskellige destinationer på Cypern. Cypern er dog først og fremmest en ferieø, som lever af at tilbyde gæster det, som de ønsker. Uanset om du er til fest og farver eller en stille og rolig familieferie, kan du være sikker på, at du nok skal finde det, du ønsker.

På grund af Cyperns placering i den østlige Middelhav, er du garanteret følgende i perioden fra omkring midt i marts til oktober/november:

  • Masser af sol.
  • Lækre strande.
  • Europas bedste badevand.

De forskellige destinationer for afbudsrejser har dog hver deres særpræg eller fokus i forhold til turisterne. Det kan du se mere om i denne oversigt.

Om de forskellige destinationer på Cypern

DestinationKendt for:Fun fact:
Ayia Napa– Cyperns svar på Ibiza.
– Populært feriested blandt cyprioter.
Fig Tree Bay
/ Protaras
– Børnevenlige sandstrande med lavt vand.
– Masser af afslapning.
– Opkaldt efter figentræerne tæt ved kysten.

Larnaca
– Indlands saltsø med Flamingoer om vinteren.
– Cyperns største lufthavn.
 – Larnaca blev grundlagt omkring år 1.300 før vor tidsregning og har siden været beboet konstant

Paphos
– De romerske mosaikker fra det 2. århundrede. Er på UNESCOs verdensarvsliste.
– Europæisk kulturhovedstad 2017.
– Cyperns næststørste lufthavn.Læs mere om Paphos
– Afrodite’s fødested. Den græske elskovsgudinde steg op af vandet ud for Paphos.
– Den danske konge Erik Ejegod (1056-1103) døde under en pilgrimsrejse og ligger begravet i Paphos.

Limassol
– Cyperns største havn.
– Masser af strande.
– Karneval og festivaler.
– Richard Løvehjerte blev gift og hans dronning blev kronet som dronning af England i Limassol.
Nordcypern– Middelalderborge og strande.
– Casinoer.
– Nordcypern er kun officielt anerkendt som nation af Tyrkiet. Læs mere om Nordcypern og historien bag her.

Derfor er afbudsrejser til Cypern et godt valg

Der er nogle helt klare fordele ved at vælge en afbudsrejse til Cypern, Her får du 5 grunde, som i vores optik bør have en stor indflydelse på din beslutning om at vælge en afbudsrejse til Cypern:

  1. Solgaranti
  2. De lokale taler engelsk
  3. Euro – Du kender valutaen
  4. Europas bedste badevand
  5. Lille land – kort til alle oplevelser

Solgaranti

I sæsonen, hvor du vil være i stand til at finde afbudsrejser til Cypern, er du garanteret, at solen kigger frem på Cypern. Uanset hvilken destination, du vælger, kan du være sikker på, at du kommer hjem med en anden kulør, end da du tog af sted.

Du kan læse mere om vejret på Cypern, gennemsnits-temperaturer og vandtemperaturer på vores side om vejret på Cypern.

De lokale taler engelsk

Det er vigtigt for god ferieoplevelse, at man er i stand til at kommunikere med de lokale og de ansatte, hvor man bor. Når der skal bestilles mad, spørges om vej, forhandles om pris på en taxa-tur eller på markedet, ja faktisk i alle situationer, hvor man er i kontakt med lokale på feriedestinationerne, gør det livet lettere for langt de fleste danskere, at de lokale kan tale engelsk.

Der er helt sikkert en vis romance og en god historie ved, at man med sin gebrokne udgave af det lokale sprog – selvfølgelig lært via den cypriotiske ordbog her (Link til ordbog med lette simple fraser – ikkeklarendnu) – får bestilt den helt forkerte ret. Men når alt kommer til alt, er det bare ikke optimalt at få serveret gedekød, når man nu havde glædet sig til noget velsmagende.

Gedekød er relativt udbredt i madlavningen på Cypern – Det kan du læse mere om her(Link til side om det lokale mad – ikkeklarendnu).

Euro – Du kender valutaen

Ligesom med sproget, er der selvfølgelig noget spændende og særligt over at prøve en ny og spændende valuta. Der er dog også nogle ulemper ved det.

Den store fordel ved at kende valutaen på det sted man besøger er, at det er let omregne priserne til danske priser. 1 euro er altid lige omkring 7,50 kr. værd (7,45 kr. pr. euro for at være præcis), og det ændrer sig ikke pga. den danske fastkurspolitik. Straks værre er det, hvis man er et sted, hvor valutaen svinger dagligt, eller det bare er svært at veksle tilbage eller man ender med at tage større beløb af en tilfældig, obskur valuta med hjem.Vel er det meget hyggeligt som minde om sin ferie, men har man overskydende euro med hjem efter en ferie, ved man, at man snart får brug for dem igen.

Europas bedste badevand

Billede af lækker sandstrand

Billede fra Cyperns turistråd

Badevandet på Cypern bliver igen og igen kåret som Europas bedste. I 2013 blev det cypriotiske badevand kåret som Europas bedste for 8. gang af det Europæiske Miljøagentur. Badevandet på Cypern er altså ikke bare dejligt varmt, det er også af højeste kvalitet.

Udover at vandet er dejligt varmt og rent, er strandene også i langt de fleste tilfælde fri for sten og er således også børnevenlige – hvis det altså er det du søger. Og så er vandet en smule mere salt end i Danmark, så det er lettere at flyde.

Strandene er typisk sikre og vandet er klart. Udover den normale respekt man altid skal have for havet og f.eks. passe på understrøm og andre gæster ved stranden, er der ikke meget man skal passe på. Der er ingen rigtigt farlige dyr i vandet, men til gengæld kan man være heldig at opleve skildpadder og andre dyr i vandet.

Er du klar til at bestille en ferie til Cypern og nyde det dejlige vejr og badevand, så klik og se mulighederne for rejser til Cypern her.

Lille land – kort til alle oplevelser

Cypern er ikke et stort land. Som turist giver det dig heldigvis en masse fordele. Det betyder nemlig, at hvis du har lyst til at opleve andet end den lokale strand, er der ikke ret langt, selv om det eventuelt skulle være i den anden ende af landet. Som du kan se i oversigten højere oppe på siden, er der forskelle på de forskellige destinationer for afbudsrejser til Cypern, som det kunne være interessant at udforske.

Det kan selvfølgelig også være andet, som lokker: Udflugte til bjergene, besøge de besatte områder i Nordcypern (eller besøge Cypern, hvis du har valgt en afbudsrejse til Nordcypern), udflugt med vinsmagning eller meget andet. Her kan du se en liste med de mest populære udflugtsmål på Cypern (Link til side med populære udflugtsmål på Cypern-ikkeklarendnu).

Klik her og gå til oversigten over afbudsrejser til Cypern.