Ayia Napa & Tatoo

Hej igen!

Så har familien Madsen været ude og se lidt mere af øen, Cypern. Første weekend i juni drog vi, en lummervarm fredag eftermiddag, mod Ayia Napa…. Turistparadiset!

Efter at have boet over et år i Paphos og kun kort besøgt Limassol, Nicosia (x2) & Larnaca, ved jeg ikke, hvad jeg havde forventet af Ayia Napa. Ved godt, at det er et yndet turistmål, nem at komme til fra Larnaca og så er det lige lidt varmere end i Paphos, og det både luft og vand.
P1060804 Vi ankom fredag aften, havde bestil et værelse på et motel lidt ude for byen. Efter at have tjekket ind kørte vi så ned mod byen for at finde noget aftensmad. Valget blev mexikansk. Det var nogle hyggelige tjenere og vi var så heldige, nok mest ifølge Mikkeline, at komme til at sidde lige ved 2 pappegøjer, som både snakkede og fløjtede efter damerne:)

P1060807

Da det jo bliver tidligt mørkt her, valgte vi efter maden at køre rundt og se byen by night. Der er rigtig mange pubs og spisesteder og masser af liv om natten. Vi kom også forbi en stor forlystelsespark, hvor der var blinkende lys og glade dage. Da det allerede havde været en lang dag, besluttede vi os for at smutte tilbage på værelset.

Næste dag valgte Mikkeline at stå tidligt op, lidt træls, når der først blev serveret morgenmad 8.30. Da vi havde indtaget dagens første måltid, kørte vi atter mod byen, Morten skulle tatoveres kl 13, så vi kørte lidt rundet og så os om og gik en tur ved vandet.

P1060812     P1060818     P1060826

Ayia Napa er meget anderledes end Paphos, jeg vil begtegne den som: TURISTBY. Her er masser af hoteller, cafe’er, pubs mv. Byen er nærmest død om dagen, hvor alle besøgende befinder sig ved vandet og så om aftenen vågner byen op og til liv og glade dage.  Det er som sådan en meget hyggelig by, nem at finde rundt i og man kan være sikker på IKKE at møde meget cypriotisk kultur.

Da der er flere russere i byen end cyprioter, står skilte rundt omkring på hhv. engelsk og russisk evt. også tysk. Det siger ligesom lidt om målgruppen!

Som turist vil jeg tro dette er et dejligt ferieparadis at komme til, man kan nyde vejret, vandet og få slappet godt af om dagen. Om aftenen kan man så, hvis man er til det, party party!

Tatoo

P1060831 Nå, men grunden til at vi tog til Ayia Napa var, at Morten var blevet anbefalet en god tatovør.  Han har længe snakket om, at han gerne ville have lavet 2 nye tatoveringer. Jeg har desværre ikke fået taget noget billed af dem endnu, da jeg for tiden er græsenke og har send Morten på herretur til USA.

Syntes de blev rigtig pæne, og det til trods for, at jeg bestemt ikke er liverpool fan. Den ene tatovering er liverbirden og den anden er  Mikkelines navn, hvor der kommer nogle solstråler ned ovenfra.

Det var ellers meningen at Mikkeline og jeg skulle have været nede og bade mens Morten blev tatoveret, men da en af ejernes datter (3,5år) kom forbi, lige som vi ankom, så var det næsten synd at skille Mikkeline og hende ad, da de hyggede sig sammen.

Fest og glade dage

Sidste weekend stod den så på 50 års fødselsdag, bryllup og zoo. Nogle af vores venner hernede havde, efter 12 års forlovelse, besluttet sig for at ville gøre alvor af det. Så fredag aften var jeg til fødselsdag (Morten var taget af sted om morgenen og Mikkeline blev passet hjemme). Det var en hyggelig aften, men det blev ikke så sent, da den jo stod på bryllup samme sted dagen derpå.

Efter at have afleveret Mikkeline hos en veninde med 3 piger og hentet min date , Jacob (Lisbeths mand), gik turen så til brylluppet.

Bryllupet blev holdt uden døre, hvilket heldigvis ikke er noget problem at planlægge her på Cypern. Selve vielsen startede med, at de 2 brudepiger (døtrene) kom ud i hver deres fine gule kjole – derpå kom gommen og han fortalte at de først ville syngte en sang sammen. Han begyndte at synge (troede et kort øjeblik han sang selv og blev overrasket over, hvor godt det lød. har dog aldrig hørt ham synge, så ved intet om hans sangtallent) da det blev damens tur til at synge (og spørg mig ikke hvilken sang det var, for jeg er håbløs med sangnavne) kom bruden, iført en smuk blå kjole ud på deres tagteresse og sang ned til gommen.

Da sangen sluttede var bruden nået ned til gommen og de gik sammen op til alteret, hvor en dame fra myndighederne fuldbyrdede ægteskabet.

P1060852   P1060857    P1060862   P1060868P1060874    P1060884

Derpå stod den ellers på hygge, mad, snak og dans. Kl. 22 var jeg ved at være godt træt, Mikkeline havde været tidligt oppe og vi havde også været på tur om formiddagen. Derudover er det aldrig til at vide, hvor tidligt eller sent hun står op næste morgen!

Om søndagen sov hun heldigvis længere end til kl 6 og da vi var klar til det, smuttede vi på mor datter hyggetur i zoo. Vores årskort udløber d. 16 jnui, så tænkte vi lige skulle nå derud en sidste gang.

P1060886      P1060888

Skoldkopper

P1060836Mellem vores tur til Ayia Napa og bryllupet var Mikkeline så heldig at få skoldkopper. Hun var heldigvis ikke syg, fik bare en masse knopper og måtte blive hjemme fra nursery i 4 dage. Prøv at få 4 dage med et meget aktiv barn til at gå, og hun skal undgå sol og andre mennesker! Vi fik blandt andet bilen vasket den ene eftermiddag, selvom Mikkeline var mere interesseret i vandslangen end at vaske selve bilen :) 


Har du spørgsmål eller kommentarer er der kun en løsning. Skriv dit spørgsmål eller din kommentar herunder

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...