Sensommer i Cypern

Sensommer i Cypern

Sensommer i Cypern

Så er der atter nyt på bloggen. Sommeren kom og gik og vi er nu gået ind i, syntes jeg, den bedste tid på året: SENSOMMER! Sensommeren i Cypern starter den 1. september – vejret skifter, underligt nok, på dagen – dagtemperaturen når stadig de 30 grader, men nætterne bliver nu køligere.

Sommer og sol i Cypern

Light House beach - Paphos Cypern

Strandtur – Light House Beach – Paphos, Cypern

Strandtur

Strandtur – coral bay

Igen i år bød Cypern på sommer og sol – men det mærkede i jo heldigvis også til hjemme i DK! Jeg tror dog, at temperaturen og fugtigheden var noget mildere i år, hvilket bestemt ikke gjorde noget. Det skal dog nævnes, at vi under vores første sommer i Cypern ikke var klimatiseret og sidste sommer var jeg gravid. Og som de fleste gravide kan nikke genkendende til, så er varme og øget blodmængde ikke en god kombi. Mortens løsning og motto gennem hele sommeren: Drik mere vand! Hvilket i og for sig er korrekt! Desuden hjælper det også at træne en masse, da det øger antallet af ens svedkirtler, og man kan dermed bedre komme af med varmen.

Derudover er det jo også altid fedt at hoppe i en pool eller i havet, når solen og varmen koger én op indefra. Heldigvis har vi to vandhunde af børn, som elsker vand og sand! Vi var derfor ofte ved vandet eller på besøg hos nogle venner med pool (et stor tak til jer).

Sand & vand

Strandtur – Coral Bay

Begge børn går til svømning, hvis man kan kalde Jamies babyplask for svømning:) Mikkeline til gængæld er blevet en rigtig vandhund og startede sin første svømmetime efter ferien med at svømme 10 meter uden vinger/bælte mv. Hun elsker at hoppe i fra kanten og er ikke til at drive op ad vandet igen, hellere ikke altid fra badekarret. Nu da vi er kommet ind i Oktober, syntes hun dog det er lidt koldt at hoppe i, men så leger hun bare ved kanten og sniger sig i af og til.

Bryllup i Danmark

Klar til bryllup

Klar til bryllup

 

Vores sommerferie var i år delt ud på to ture til Danmark. Begge gange var hovedformålet et bryllup, som så blev omkredset af besøg af venner og familie rundt om i Danmark.

Kom maj du søde milde…

I maj var vi til et fantastisk forårsbryllup i Maribo – hvor min fætter og tilkommende gav hinanden et “ja” i Maribodomkirke. Vejret var perfekt, brudeparret smukt og omgivelserne skønne. Jamie var som det eneste barn (baby) med til festen, men han valgte at sove det meste af tiden. Han var kun vågen under selve vielsen, hvor han kom med enkelte kommentarer til præstens alt for lange og melankolske prædiken. Han valgte dog også at gøre min kjole beskidt inden vi forlod kirken!

Knuthenborg

Abernes fodres i Knuthenborg

Abernes fodres i Knuthenborg

På fars skuldre er jeg i sikkerhed - når nu æslerne løber vildt!

På fars skuldre er jeg i sikkerhed – når nu æslerne løber vildt!

Faster Caroline havde taget turen fra Århus til Falster, hvor hun og Mikkeline hyggede sig mens vi andre festede til brylluppet. Vi kom i seng ved 4-tiden og så var det ellers op igen ved 6-tiden for mit vedkommende, der var Jamie nemlig frisk! Ja, det tror jeg, han havde jo sovet mere eller mindre hele aftenen og natten.

Jeg var dog så heldig at få en lille lur om formiddagen før vi tog i Knuthenborg dyrepark med Carolline. Vi have en hyggelig dag, på trods af søvnmangel. Af højdepunkter fra vores tur kan nævnes: Morten, Caroline og Mikkeline blev næsten løbet ned af nogle æsler –

Pas på - vildtløbende æsler

Pas på – vildtløbende æsler

Caroline sprang for livet og Morten (med Mikkeline på nakken) vurderede, at de nok løb uden om. Det gjorde de heldigvis også.  Vi brugte så 20 minutter på at se på næsehorn (Morten var meget fascineret af dem, og med ham bag rettet var der ingen vej uden om), vi så ulveunger, gav aberne mad og jo, så så vi lige lidt mere næsehorn… Bare ærgerligt Mikkeline, ingen tid til at besøge den ellers flotte og store legeplads.

Mortens ynglingsdyr i Knuthenborg

Mortens ynglingsdyr i Knuthenborg (Danmark)

Skarlagensfeber

Mikkeline blev så også syg, i første omgang troede vi at hun havde fået en allergisk reaktion på alle de friske jordbær, som hun fik fortæret! Men da udslettet blev værre og værre og symptomerne ikke forsvandt, blev min veninde Lisbeth og jeg enige om, at det krævede en tur til lægen! Hun fik så konstateret skarlagensfeber, heldigvis havde både Lisbeth, Alexander og jeg haft det, så der var ingen risiko for smitte. Jamie fik stadig bryst, så han blev beskyttet af antistoffer.

Besøg af familien Kirkegård

Trodos - Cypern

Trodos – Cypern

Vi var så heldige at få besøg midt på sommeren af familien Kirkegård. De havde lejet en ferielejlighed i byen med pool, som p.g.a. årets første hedebølge, blev brugt flittigt.

Det var super dejligt at se dem, og Mikkeline nød at lege med Julius, Bertram og Johanne. Hun var også så heldig at holde fri fra nursery en af dagene, hvor hun legede med børnene hele dagen. Er 100% sikker på hun nød det, men tror bestemt også at Søren og Mona var trætte om aftenen :)

Augustbryllup

I august gik turen atter mod Danmark, denne gang stod den på århusiansk bryllup i Åbyhøj kirke. Her gave Jesper og Maj hinanden deres ja. Igen en fantastisk dag, god mad, glade gæster og et smukt brudepar. Børnene blev passet af farmor og farfar i Herning, så det var vores første “fridag” sammen siden Jamie blev født. Vi nød at kunne sove længe dagen efter festen, uden at skulle op p.g.a. nogle friske børn. Er helt sikker på, at bedsteforældrene også nød at have dem på egen hånd.

Danmark rundt

Legoland 2014

Legoland 2014 (Danmark)

Så skal der slukkes ildebrand!

Så skal der slukkes ildebrand!

Som så ofte, når vi besøger Danmark, går turen rundt i det danske land. Vi nåede i denne omgang forbi Herning, Legoland, Tørring, Århus, Aros, København, den blå planet, Falster og Lalandia i Rødby.

Både Legoland (med farmor/farfar), Aros (med Morten), den blå

Pas på fingrene, krabberne bidder!

Pas på fingrene, krabberne bidder! (Den blå Planet, Danmark)

Duplo-Monorail-tur

Duplo-Monorail-tur (Legoland Danmark)

planet (med faster Pernille) og Lalandia (med Falster familien) var et kæmpe hit hos Mikkeline, som stadig snakker om det. Så sent som i går snakkede hun om hammerhajer, lalandia, monkey tonki og legobyen!

Flytning internt i Cypern

Noget af altanen, set fra øst

Noget af altanen, set fra øst (Pafos – Cypern)

Inden vi tog til Danmark for anden gang denne sommer, kiggede vi lidt på lejligheder. Vi var egentlig rigtige glade for vores nu daværende lejlighed, men ønsket om en større altan fik os til at kigge rundt. Faktisk behøvede vi ikke kigge længere end over gaden, for at se, at der var en penthouse-lejlighed til leje.

Den nye altan udforskes...

Den nye altan udforskes…

Vi så lidt forskellige steder, men endte med at skrive under på en lejekontrakt til et 3(4) værelses penthouse skråt over gaden. Dette skete om fredagen, hvor vi rejste til Danmark mandag. Det der solgte lejligheden, var den fede store altan, som går rundt om halvdelen af lejligheden.

Da vi atter landede i Larnaca den 30 august, efter en god ferie, var vi godt klar over, at de næste 10 dage ville blive travle – det var tilbage på arbejde, Jamie startede nursery med Mikkeline og der skulle pakkes + gøres rent.

Rengøring af lejligheder

Det med rengøringen kom vi heldigvis let hen over, da vi havde en til at tage det grove. Men det var også tiltrængt med rengøring, den nye lejligheden havde stået tom en del tid og var meget meget støvet.

Da lejligheden var rengjort, begyndte vi at flytte nogle af vores ting og købe det, vi nu manglede. Vi lejede nemlig møbleret i den gamle lejlighed og hvad er et hjem uden gryder, tallerkener og bestik! Lørdag kom der en god håndfuld venner og hjalp. Så blev der ellers gået i pendulfart mellem de to lejligheder. Selve flytning gik hurtigt og bagefter stod den på kage og hjemmelavede pizza til vores hjælpsomme flyttefolk.

Hvis vi lige bliver i rengøringenstegn, så var vores rengøringsdame så uheldig, at lukke sig selv ude på en hems foran vores soveværelsesvindue. Havde hun ikke haft sin telefon i lommen, så havde hun nok stået der endnu:) Hun ringede i ihvertfald og sagde; mrs. Lotte, jeg har brug for din hjælp… jeg troede først, at hun ville have hjælp med at flytte det tunge TV. Kunne nu ikke lade være med at grine, da hun fortalte, hun var kommet til at lukke vinduet helt og nu ikke kunne komme ind i lejligheden igen! Sendte Morten og Mikkeline over for at komme den nødstedte til hjælp!

El & vand i Cypern

Når man flytter, både til, fra og internt i Cypern, så er der to ting, som jeg lige havde glemt! Nemlig at man selv skal få både el og vand slået til / afmeldt. Jeg ringede til min udlejer samme aften, som jeg havde hentet nøglen om formiddagen – af den simple grund – vi havde ingen strøm! Han kunne så minde mig om, at vi selv skulle gå ned på el-værkets kontor og få det tændt. I samme ombæring mindede han mig om, at det samme gjaldt for vand.

Her er det så, at jeg som kvinde og ikke stående på lejekontrakten kommer til kort – det er nemlig kun Morten, som kan få gjort alt dette – hvilket betyder at han måtte med rundt i byen til de forskellige steder og få styr på el og vand. Det positive var, at det kun sammenlagt tog 1 time inkl. kørsel.

Vi havde 10 dages overlap på de to lejemål, så vi sagde udtrykkeligt, at ikke ville have slukket for strømmen i den gamle lejlighed før den 9 september. I den nye skulle de derimod tænde for strømmen dagen derpå. Vandet kunne de tænde inden for at par timer. Dette er tirsdag vel og mærke.

Onsdag aften, går vi alle 4 lige over i den nye lejlighed omk. kl. 18 – for en gangs skyld var maden lavet tidligt og jeg slukkede for komfuret da vi gik. Da vi kommer tilbage 30 min senere, med trætte børn, havde vi ingen strøm – det blev snart mørkt, børnene skulle i bad, Morten skulle til fodbold og der ville komme nogle og se på lejligheden.

Der blev bandet lidt og overvejet alternativer – især mht. vores fryser og køleskabsmad – som ikke kan klare varmen ret længe uden køl. Vi fik dog fundet et supportnummer til el-værket og ringet. Det viste sig, at de kun snakkede græsk i deres velkomstmenu – heldigvis var vores udlejer hjemme og hun fik fat i el-værket. Kl. 20 fik vi strøm igen! Heldigvis da, for vi havde ingen andre lyskilder  (hernede bliver det tidligt mørkt omk kl. 19) og et kvarter efter vi fik strøm, kom der nogle og så på lejligheden – go’ timing!

Home sweet home – Pafos

Vores nye stue/køkken

Vi har nu boet i vores nye lejlighed i en måned, men allerede efter et par dage, føltes det som om vi havde boet her altid. Så ved man det var den rigtige beslutning. Vi kom hurtigt på plads, men har dog stadig nogle møbler, som vi gerne vil have skiftet ud med nogle vi selv køber. På trods af, at Morten og jeg har været sammen i 11 år, så har vi aldrig været ude og købe møbler sammen. I Århus var det en blanding af hans og mine møbler + arvemøbler. Så denne gang vil vi prøve at sætte vores eget præg på vores hjem. Lad os se om det lykkedes!

Vi var også knapt flyttet ind før første hold gæster kom forbi:) Mortens søster Caroline og hendes kæreste Johan kiggede forbi. Det var rigtig hyggeligt at være samme med dem og børnene nød det. Mikkeline er snart så vant til at få gæster, men hun glæder sig lige meget hver gang:) Det hjælper selvfølgelig også, når hun ofte får gaver ved disse besøg!

14 dage efter vores indflytning havde vi inviteret en masse venner forbi til house warming, så nu ved vi da, at lejligheden godt kan rumme en fest til 40 personer, heraf ca. 16 børn!

Kravler – rejser sig – går med støtte

Jamie og morfar tager lige en tur på rutchebanen.

Jamie og morfar tager lige en tur på rutchebanen.

Samme dag (nat) vi rejste til Danmark i August begyndte Jamie for alvor at kravle – og siden hen gik det stærkt. Nu er han alle steder, bedst som man tror han er på sit værelse, så står han pludselig og hiver Mikkelines mælkekop ned ad sofabordet! Han er ligeglad med mælken, som efterfølgende ligger spredt ud over gulvet, men koppen…. den er fantastisk at lege med!

Dyt dyt... her kommer vi!

Dyt dyt… her kommer vi!

Modsat mange andre børn, så kravler de før de rejser sig! Jamie kunne godt komme rundt siddende, og det betød han kom rundt til ting, som man kunne stille sig op ad! På nuværende tidspunkt er det bare et spørgsmål om tid, før han tror nok på sig selv og går. Han står uden støtte og går med støtte.

Når Mikkeline ellers får din vilje ift. hvad og hvordan de skal lege, så leger de fint sammen. Jamie som er 3 år yngre, forstår bare ikke altid Mikkelines leg, hvilket giver lidt kvaler. Mikkeline kan dog godt bryde ud i tåre og råbe “jeg har ingen venner/jamie gider ikke lege med mig”, når Jamie ikke gider lege med hende (altså hendes leg).

 

Vinteren nærmer sig Cypern

Der går nok ikke så længe inden vejret ændre sig og bliver mere ustadigt. Vi får dog stadig pæne dagtemperaturer ift. danske standarder, men temperaturen inde i vores huse falder. Hvis de nu lærte af os nordboer, så ville de isolere husene. Men indtil de ser fidusen, må vi bare klæde os ekstra godt på inde døre!

Efteråret her på Cypern er præget af regn og torden – har aldrig oplevet så meget torden, som efter vi flyttede til Cypern. Når den varme luft pludselig møder den kolde slås der gnister i massevis. De har vist spået en regnfuld vinter, hvilket kun er godt for vandreserven, som virkelig har været presset i år!

Vores efterår står på besøg fra Danmark, Mikkeline fylder 4, Jamie fylder 1 år, Morten skal både til Barcelona og London (han har ellers allerede været i både Israel, Dk og på Malta i år). Der er nogle der kan rejse, hvilket har haft stor betydning for vores beslutning om ikke at tage til Danmark til jul. Man har nu engang kun de antal fridag ens arbejdsgiver tillader.

Så igen i år skal vi holde varm jul – har dog insisteret på, at vi skal have et juletræ :) Så må vi se, hvordan mine kogekunster slår an, når der skal laves julemad:) Mikkeline vil helt sikkert insistere på, at vi skal bage småkager, som vi plejer!

Fortsat godt efterår til jer alle!

Har du spørgsmål eller kommentarer er der kun en løsning. Skriv dit spørgsmål eller din kommentar herunder

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...