Cypern – De første indtryk

 English

Så oprandt dagen jo. Jeg skulle boarde flyet til Cypern for at danne fortrop for Lotte, Mikkeline og egen fremtid på Cypern. Det meste af d. 10. april gik med at flyve til Larnaca.

Farvel til Aarhus

Goddag til noget ny er jo ofte også farvel til noget andet. Det er naturligvis trist at skulle flytte fra Aarhus, hvor Lotte og jeg jo efterhånden har boet siden 2004 og samtidigt sige farvel til venner, kolleger, job og alt det andet, som fyldte hverdagen. Men jeg håber da naturligvis også at se så mange som muligt når lejligheden byder sig og ellers har vi jo heldigvis også mange andre muligheder for at holde kontakt. Jeg vil i hvert falde gøre mit bedste, så jeg håber det bliver meget mere på gensyn end farvel.

Heldigvis ser jeg rigtigt meget frem det der skal ske nu. Jeg tror det bliver fedt og jeg går da også rundt hernede med en rigtig god fornemmelse i maven. Det er lækkert at vide, at min arbejdsgiver har investeret en del for både at flyve Lotte, Mikkeline og jeg herned, men også at finde et sted vi kan bo og meget andet. Derudover er det også ok varmt allerede, selvom temperaturen endnu ikke er kommet meget over 20 grader. Det hjælper selvfølgelig også at Lotte var helt med på at flytte herned med det samme.

Videre i programmet…

Da jeg landede i lufthavnen var al bagagen kommet sikkert frem og jeg kunne komme hurtigt videre og finde en taxa, så jeg kunne møde min chef Anthea ved vores nye lejlighed.

Lidt spændende var det, da vi ikke havde set billeder af lejligheden, men det var en positiv overraskelse. Stor og dejlig lejlighed med både vaske- og opvaskemaskine. Der er også nogle møbler, men der mangler – endnu – lidt sjæl på væggene. Men Mikkeline kommer sikkert til at hygge sig med ekkoet. Ellers er der masser af plads at løbe rundt på.

  

Vi har 3 værelser, to toiletter, en fin altan på godt 10 m2 og en stor køkken/stue på 1. sal og jeg har 10 minutters gang på arbejde. Det var sådan ca. alle tiders, og vi fik underskrevet kontrakten.

Du kan også se flere billeder af lejligheden

Vores lejlighed ligger i øvrigt lige præcis cirka her

Lidt ned af vejen ligger desuden en cafe, som bl.a. viser Liverpools kampe, så jeg kunne heldigvis bruge den første aften på at nyde en storfortjent afklapsning af Blackburn på Ewood Park. Og to stk af det lokale bryg til €7 til at nyde det med skal man jo heller ikke brokke sig over.

Nyt work – nye kolleger

Den første dag på arbejde (onsdag d. 11. november) startede med lige at møde mine kolleger, som er en blandet flok af nationaliteter (1 polak, 1 ungarer, 2 finner og 2 Cyprioter). De er dog heldigvis underholdende, så det er ikke det, som kan gå galt. Jeg har også allerede fået en del gode råd og meninger om Cyprioter – Primært om deres køreegenskaber og forhold til parkering ved dobbelt afstribning.

Min nye arbejdsplads ligger i en kontorbygning, som umiddelbart er tegnet af Picasso. Den ser i hvert falde sådan ud, eller også er det et resultat af brugen af lokal arbejdskraft. Who knows?

I anledning af heltens ankomst var der fælles frokost, som bestod i, at vi alle mand kørte 10 minutter for at komme til en restaurant ved vandet. Her mødtes vi med chefens husbond, som er primary school-lærer, hvilket betyder, at han har fri hver eftermiddag kl. 13… Hmm – bortset fra det har med børn at gøre, lyder det nu meget tillokkende :)

Det lokale mad

Jeg blev anbefalet en burger af min nye finske kollega og tog et, hvad jeg troede var et sikkert valg. Tjeneren kommer derefter med noget som mere lignede store frikadeller, som lignede at de var bagt i en ovn, og ved siden af lidt salat og fritter til.

Nuvel, man er vel eventyrlysten, så jeg tog fat i maden, som heldigvis smagte ret godt, på trods af, der var blandet et eller andet grønt blad-ting i.

Jeg har også brugt en del tid på at købe madting og forskellige sager, men jeg synes desværre hele tiden jeg glemmer noget og fredag til tirsdag fejrer de den ortodokse påske, så jeg skal nok ikke regne med, at få fikset alt lige de næste par dage. Bl.a. bredbånd skal jeg have kigget på – mine kolleger påpeger at man nok kommer til at betale omkring €70 for en 2Mbit/512Kbs forbindelse. Spicy.

Men det bliver godt når Lotte og Mikkeline kommer på tirsdag og hjælper med at holde lidt i trådene. Det ser jeg meget frem til. Fx. håber jeg, at hun er lidt bedre til at kende forskel på fugtighedscreme og kropsshampoo, når det hele står på græsk. Heldigvis var der to for éns pris. Men det bliver nu også dejligt at de bare er der og er med til at sætte præg på lejligheden.

Jeg har også været ude og prøve at opleve lidt af byen i nr. 42, men det er lidt svært uden et kort, da alle veje svinger og drejer i alle retninger. Hjælp til infrastrukturen kunne sikkert klares med en lineal til planlæggerne.

Men rundt omkring er jeg kommet og har bl.a. gået en tur efter et town centre onsdag aften. Der var skilt til, og så skulle man ikke tro det var så svært, men det endte da med, at jeg efter at have følt mig en smule vildfaren, fandt ud af, at jeg mere eller mindre var gået lige præcis hele vejen uden om det. Flot, men motion fik man da.

Jeg tror også, at jeg fik mit første møde med en lokal kakerlak, men kan ikke være helt sikker. Men hvad skulle det ellers være, som knaser og efterlader en splattet plet, når man uforvarende kommer til at træde på den?

Er du i tvivl om, hvordan en kakerlak ser ud, kan du jo altid klikke her

Tak…

… fordi du har læst med så langt. Det var det for mig nu – jeg er sikker på Lotte også vil skrive lidt, når hun er kommet frem og har sundet sig lidt. Fremover er planen, at jeg vil blogge lidt om løst og fast om indtryk og hvad vi nu ellers oplever og ser.

Nu er mit første forsøg i blog-verdenen – som også blev lidt (meget) lang og måske lidt langtrukken, men det blev lige lavet på mavefornemmelsen. Jeg håber dog ikke, at det betyder, du ikke vender tilbage næste gang, jeg synes jeg har noget at dele.

Derudover håber jeg naturligvis du har lyst til at kommentere på bloggen – enten med forslag til forbedringer eller andet (måske kommer der endda på et tidspunkt lytterønsker) eller også bare fordi du har lyst til at sige hej. :)

Nu vil jeg ud og se hvordan de lokale fejrer det der ortodoks påske. Næste gang vil jeg måske skrive lidt mere om, hvad jeg skal lave hernede eller måske om noget helt andet.

Kalo Paska

/Morten

PS. Hvis det fortsætter med at Liverpool vinder samtlige kampe mens jeg er på Cypern, bliver vi her nok rigtigt længe
.

English recap

As some of you might know Lotte, Mikkeline and I have decided to move to Cyprus, as I was offered a job at an iGaming company, where I’ll be working as Danish Brand Manager (more about the job in later posts).

I just arrived this Tuesday (April 10) and Lotte and our daughter will be joining me next Tuesday. I got installed in our fantastic apartment with three bedrooms, to toilets, a balcony and a large kitchen/living room. See all pictures of the apartment.

The apartment  is around this spot

Wednesday I met my colleagues for the first time (1 Pole, 1 Hungarian, 2 Fins and two Cypriots) and we went out for lunch to celebrate my arrival.

I’ve been around the town a bit – sometimes a bit lost – other times a bit disoriented as no roads are straight and you don’t arrive where you think if you take three left turns. It’ll come around – I hope.

There’s a lot of new things to learn and absorb – food, culture, language, – but I have a really good feeling about this, which will probably be better on Tuesday when Mikkeline and Lotte arrive.

I just arrived from the Easter holiday in Denmark but the Orthodox Easter celebrations are starting tonight (Thursday) here in Cyprus, so I’ll be on holiday until Wednesday. That will give me time to see how the Easter is celebrated here, so I’ll enjoy that.

As this is my first ever blog attempt, please leave me a comment if you have any suggestions or if you just want to say hi. Both will be much appreciated.

Kalo Paska

/Morten

Har du spørgsmål eller kommentarer er der kun en løsning. Skriv dit spørgsmål eller din kommentar herunder

Loading Facebook Comments ...
Loading Disqus Comments ...